Unisys

Unisys je globalno informacijsko tehnološko podjetje, specializirano za reševanje najzahtevnejših informacijskih in poslovnih izzivov odjemalcem svojih storitev. Preko 20.000 zaposlenih je v več kot 100 državah, osredotočenih na zagotavljanje varnega delovanja poslovno kritičnih sistemov, povečevanja njihove uporabnosti in stroškovne učinkovitosti, vključno s posodobitvami uporabniših poslovnih aplikacij in optimiziranjem storitev odjemalcem.

Za uresničevanje teh ciljev Unisys zagotavlja ponudbo storitev sistemske integracije in svetovanja, vzdrževanja in upravljanja infrastrukture, skupaj z vsemi načini uporabe rešitev v oblaku, v povezavi z visoko zmogljivo in zanesljivo tehnologijo.

S svojimi uporabniškimi rešitvami je Unisys po vsem svetu prisoten predvsem v javni upravi in finančnem sektorju ter komercialnih organizacijah s področja transporta in telekomunikacij.

Za doseganje ciljev na trgu svoja razvoj usmerja predvsem v področja povečevanja varnosti in preoblikovanja informacijske infrastrukture z vključevanjem lastne inovativne strežniške ponudbe ter modernizacijo uporabniških aplikacij in prevzem naročnikove informacijske infrastrukture v zunanje upravljanje z odgovornostjo za njeno nemoteno delovanje.

Korporacija ima sedež v Blue Bellu, Pennsylvania v ZDA.

V Sloveniji je Unisys prisoten že preko blizu 40 let, lokalni pooblaščeni distributer pa je od leta 1995 Uninet d.o.o.